Ombyggd kolonistuga


Ett projekt med två syften: skapa en större taktäckt uteplats med samband till husets interiör. Och för det andra återanvända begagnat byggmaterial i så stor utsträckning som möjligt.

Stugan innan förändringen. Ganska opraktiskt ordnat där uteplatsen skuggar av huset och inte riktigt får plats på höjden utan den är byggd två trappsteg lägre än husets rum.

Taket, verandan och vissa övriga fasadelement demonterades – kvar blev stommen till en timmerkoja.

Det nya taket är förlängt och tillskapar 8 kvm till befintliga 12 kvm. Men inga inomhusytor utan med ett golv, tak och bakre vägg som blir den nya uteplatsen.

Det färdiga resultatet blev en stuga med större, längre tak och en mer logistisk disposition av tomten.

Den här koloniträdgårdsföreningen vill gärna i förväg få en anmälan om att huset ska byggas om- och till. För det kan en ritning vara ett sätt att visa för styrelsen vad man tänker förändra.